Dit gezellige gezin benaderde mij om een totaal ontwerp te maken voor hun jaren 60 woning die compleet verbouwd gaat worden. Naast een grote verbouwing wordt er ook uitgebouwd, in het nieuwe gedeelte wordt de tuinkamer, de ouderslaapkamer met badkamer en kledingruimte gerealiseerd. Het ontwerp wat ik voor hen maak omvat de hele benedenverdieping van deze prachtige woning. De wens van de bewoners, eenheid, rust, natuurlijke materialen en vormen. 

Vanwege de grootte van de woning werken we veel met maatwerk, omdat standaard meubels simpelweg weg vallen in de ruimte. 

Allereerst ben ik gestart met het bepalen van de persoonlijke woonstijl van dit gezin. De stijl van de woning wordt de Japandi woonstijl, een mix tussen de Japanse en de Scandinavische woonstijl. We creëeren rust en eenvoud door middel van lichte kleuren, natuurlijke materialen en ronde vormen. Bij deze woonstijl horen zachte materialen, organische vormen en niet te veel accessoires. Natuurlijk gaan we deze stijl wel mixen en matchen met wat mooie statements (design & vintage) maar ook kleur mag zeker niet ontbreken. 

Er wordt veel gewerkt met natuurlijke materialen in combinatie met warme kleuren, die direct zorgen voor een de sfeer van thuiskomen.
De combinatie van lichte en donkere houtsoorten, neutrale tinten in combinatie met zwarte items voor een mooi contrast. 

Het ontwerp voor de woonkamer, de keuken, de bijkeuken en de tuinkamer is inmiddels afgerond, de volgende fase is het ontwerp voor de slaapkamer en kledingruimte, de badkamer ensuite en de hal. 

Jaren 60 meets Japandi 

Bekijk de opties

Hoe kan ik jóú helpen?

Interieurontwerp door Nine Dots

2023 © Nine Dots Interieurontwerp - Huisstijl door Mevrouw Knot - Webdesign door Studio Above